Καλώς ήλθατε
Καλάθι Αγορών - 0,00 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

EUR USD

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

Βιολογικά - Παρασοδιακά προϊόντα

  • Τραχανόπιτα με ξινό τραχανά

    6 φύλλα χωριάτικα για πίτα
    2 φλυτζάνια τσαγιού ξινό τραχανά
    5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
    1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
    1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
    Λίγο λάδι για τα φύλλα
    5 αυγά
    ½ φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
    1 φλυτζάνι τσαγιού φέτα
    & αλάτι

    Εκτέλεση : Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τον ξινό τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς και βράζουμε για 10-15min. Όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε τα τυριά και 4 αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Παράλληλα βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι. Απλώνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ένα αυγό με λάδι και νερό, χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μίγμα του αυγού. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45min.

  • 5 τροφές που δεν χαλανε..Κι όμως υπάρχουν μερικές τροφές που δεν χαλάνε ποτέ όσος καιρός και αν περάσει.

    καστανο ελληνικοΗ μητέρα φύση φροντίζει γι αυτό!
     Μέλι
    Το μέλι διαρκεί επ" αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Σε περίπτωση που σας ανησυχεί η κρυσταλλική του μορφή, τοποθετήστε απλώς το ανοικτό δοχείο σε ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.
    Αλάτι
    Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι... υπεραιωνόβια! Θα διατηρηθούν για πάντα φρέσκα και θα νοστιμίζουν το φαγητό σας ακόμη κι αν τα αγοράσατε πριν πολλά πολλά χρόνια.
    Ζάχαρη
    Η πρόκληση με τη ζάχαρη δεν είναι να τη διατηρήσετε φρέσκια αλλά να την προλάβετε να μη σας γίνει σκληρή σαν πέτρα. Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων (γι΄αυτό άλλωστε οι μαρμελάδες και τα γλυκά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό, εφόσον φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένα βαζάκια). Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο -ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά- και... κοιμηθείτε ήσυχοι. Θα έχετε γλυκιά ζάχαρη για πάντα!
    Ρύζι
    Ακόμη και εάν το σακί ή το κουτί όπου έχετε φυλάξει το ρύζι δείχνει... βρωμερό, σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα σκόνης από την πολυκαιρία, το προϊόν μέσα στο κουτί θα είναι ολόφρεσκο, σαν να το έχετε μόλις αγοράσει. Αυτό ισχύει για το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati αλλά όχι για το καστανό ρύζι. Κλείστε, λοιπόν, το καπάκι για να μην μπουν ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι σας δε θα χαλάσει ποτέ.
    Καλαμποκάλευρο
    Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο... αθάνατο -όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας στους δύσκολους καιρούς- φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα). Ακόμη κι αν περάσουν χρόνια από τότε που αγοράσατε το αλεύρι, θα το βρείτε ολόφρεσκο στη χάρτινη συσκευασία του όταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε..

2 Είδος(η)